Etäinfo 26.1.

Järjestämme etäinfotilaisuuden torstaina 26.1.2023. klo 18.00. Voit ilmoittautua täyttämällä alla olevan lomakkeen, mutta voit tietysti myös osallistua, vaikka et ole ilmoittautunut etukäteen.

Suoralinkki tilaisuuteen: paina tästä!

Tilaisuuden koodi: 361 764 596 130
Salasana: YKFiU3


Kuituliittymien myynti nyt käynnissä Kopparnäsintie-Kärrbyntie alueella, rakentamispäätös tehdään helmikuun lopulla! 

Olemme saaneet yhteistyöneuvottelut kunnan ja vesiosuuskunnan kanssa päätökseen ensimmäistä rakennusaluetta koskien ja voimme aloittaa liittymien myynnin! Kunnan runkolinjan kaivuut ovat jo käynnissä Kopparnäsintie-Kärrbyntie-alueella ja tämän jälkeen vesiosuuskunnan valitsema urakoitsija tulee kaivamaan tonttiliittymiä. Mikäli saamme kasaan riittävästi liittymätilauksia, tullaan kuitukaapeli auraamaan lähelle kunnan runkolinjaa pian sen valmistumisen jälkeen ja urakoitsija kaivaa kiinteistökaapelin tontin rajalle samanaikaisesti vesiosuuskunnan tonttiliittymän kanssa.

Tarvitsemme vähintään 13 kuituliittymätilausta alla olevalle kartalle sinisellä merkityltä Kopparnäsintie-Kärrbyntie-alueelta, jotta pystymme projektin toteuttamaan. Aloitamme aktiivisen myyntityön heti vuoden 2023 alussa ja helmikuun lopussa pystymme toivottavasti tekemään rakentamispäätöksen ja tilaamme tonttikaapeleiden kaivuun urakoitsijalta.


Olemme juuri päivittäneet seuraavat kampanjat tilausjärjestelmäämme.

Itä-Inkoon vesiosuuskunnan jäsenille:

 • Vesiosuuskunnan urakoitsija kaivaa kuitukaapelin vesiputkien kaivuun yhteydessä tontin rajalla sijaitsevalle pumppuasemalle. Asiakas vastaa itse kuidun kaivamisesta pumppuasemalta talolle, tämä kannattaa ehdottomasti tehdä vesi/viemäriputkien kaivuun yhteydessä. Ohjeita kaapelin kaivuuseen löydät täältä.
 • Mikäli saamme alueelta 13-20 tilausta on osuuskunnan jäsenen liittymismaksu 2200 € + osakekirja 200 €.
 • Jos saamme yli 20 tilausta, osuuskunnan jäsenen liittymismaksuksi päivitetään 1200 € + osakekirja 200 €.


Jos et ole Itä-Inkoon vesiosuuskunnan jäsen:

 • Karjaan Puhelin hoitaa kuitukaapelin kaivuun perille talolle saakka.
 • Mikäli saamme alueelta 13-20 tilausta on liittymismaksu 2500 € + osakekirja 200 €.
 • Jos saamme yli 20 tilausta, liittymismaksuksi päivitetään 1500 € + osakekirja 200 €.


Kuitupalveluihimme pääset tutustumaan tästä
ja tilauksesi voit tehdä näillä edullisilla ehdoilla tilausjärjestelmämme kautta helmikuun loppuun mennessä.

Käyttöön asti kuitupalvelut tilaajat tulevat saamaan vuoden 2023 aikana. Kuituprojektin toteutuminen edellyttää alueelta 13 liittymätilausta 28.2.2023 mennessä. Mikäli emme saa tarvittavaa määrää tilauksia, sopimukset raukeavat ja projekti arvioidaan myöhemmin uudelleen.

TILAA HETI TILAA PUHELIMITSE


Sijaitseeko kiinteistösi muulla Itä-Inkoon vesiosuuskunnan alueella?

Voit jo nyt tehdä ennakkotilauksesi kuituliittymästä. Vesiosuuskunnan kaivuutöiden yhteydessä suunniteltu kuituverkon laajentaminen edellyttää, että saamme riittävän määrän tilauksia eri toimitusalueilta. 

Projektin käynnistymiseen vaaditaan riittävä määrä ennakkotilauksia. Meille saapuneiden ns. esisopimusten määrä vaikuttaa toimitusalueesi liittymismaksuun:

  • 1200 €/liittymä, mikäli tilausaste on vähintään 50 %
  • 2200 €/liittymä, mikäli tilausaste on vähintään 30 %

Liittymismaksun voi maksaa joko kertamaksuna tai osissa 5 % vuotuisella korolla. Tämän lisäksi osakekirjan kustannus on 200 €. Mikäli tilausaste ei ole riittävä, esisopimukset raukeavat ja projekti arvioidaan uudelleen myöhemmin. 

Lisätiedot esimerkiksi toimitusalueista julkaistaan tällä sivulla projektin edetessä. 

Kuituesite 08/2019

Tiedote 07/2019


Miksi valokuitu? 

Valokuitu takaa vakaan ja turvallisen tietoliikenneyhteyden, mikä helpottaa arkea ja tuo laatua vapaa-aikaan, sekä yritystoimintaan. Keskeisin syy on vakaa ja lähes äärettömän nopea siirtokapasiteetti, jonka valokuitu tarjoaa. 

Valokuituyhteys on luotettava, eikä siinä ole ruuhkautumisen vaaraa. Yhteyden laatu ei myöskään heikkene etäisyyden kasvaessa. Kuituliittymän kautta voi käyttää kaikkia saatavilla olevia sähköisiä palveluita nyt ja tulevaisuudessa. Se korvaa nykyiset ADSL-laajakaistat, mokkulat, tv-antennit, satelliitti-tv-palvelut, lankapuhelimet jne. 

Valokuitu tai valokaapeli on kaapelityyppi, jossa sähköisen pulssin sijaan käytetään optista valoa tiedonsiirtoon. Se on niin lähetys- kuin lataussuuntaankin nopea ja ruuhkaton tietoliikennekanava.

Mitä teen seuraavaksi? 

Projektin käynnistymiseen vaaditaan riittävä määrä ennakkotilauksia. Tee esisopimus täyttämällä alla oleva lomake ja palauta se joko skannattuna sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai postitse osoitteeseen: Karjaan Puhelin Oy, Laaksokatu 7, 10300 Karjaa. 

Esisopimus

Mikäli tilausaste ei ole riittävä, esisopimukset raukeavat ja projekti arvioidaan uudelleen myöhemmin. Voit kysyä lisätietoja puhelimitse numeroon 019 278 480. Olet myös erittäin tervetullut käymään palvelupisteessämme Karjaan Laaksokadulla tai Tammisaaren Koivuniemenkadulla. 

Muutamia optisen kuidun etuja: 

 • Häiriötön ja nopea internetyhteys, joka sopii esimerkiksi etätyöskentelyyn, pelaamiseen ja striimaamiseen.
 • Nopeudet tänään 1 Gbit/s, verkon kapasiteetti skaalattavissa tulevaisuuden moninkertaisiin tarpeisiin.  
 • Naapureiden netin käyttö ei vaikuta oman liittymäsi toimintaan. Kuituliittymämme kautta saat laajakaistan ja erittäin laajan kaapeli-tv-tarjonnan.
 • Saat yhteyden meihin helposti ja palvelemme sinua sujuvasti molemmilla kotimaisilla! 
 • Kuituliittymä nostaa kiinteistösi arvoa ja tarjoaa sujuvan yhteyden kaikkiin maailman verkkopalveluihin.


Tästä voit lukea lisää Inkoon mahdollisuudesta nousta digikunnaksi.